Lezing Romanovs & Revolutie

Lezing over Romanovs & Revolutie door kunsthistorica Karin Braamhorst
vrijdagavond 19 mei 2017

Deze keer vertelt Karin Braamhorst kunsthistorica over de Romanovs & Revolutie, naar aanleiding van de actuele tentoonstelling hierover in de Hermitage in Amsterdam.

 1917. Hét kantelpunt in de Russische geschiedenis. Het jaar waarin er een einde kwam aan driehonderd jaar Romanov-dynastie. De tentoonstelling '1917. Romanovs & Revolutie' in de Hermitage vertelt het tragische verhaal van Tsaar Nicolaas II, zijn vrouw Alexandra en hun kinderen, die na het uitbreken van de revolutie in opdracht van Lenin werden doodgeschoten. Wat betekende dit voor Rusland? Wat gebeurde er met de bezittingen van de Romanovs? Hoe reageerden kunstenaars op de gebeurtenissen? De Hermitage Amsterdam reist een eeuw terug in de tijd en kijkt met ogen van toen naar het jaar 1917. Kunsthistorica Karin Braamhorst vertelt u er meer over.


Vrijdagavond 19 mei 2017
20:00 tot 22:00 (Inloop vanaf 19:30)
€ 15,00 pp. inclusief koffie/thee

 

 KarinBraamhorst  www.Karin Braamhorst

Karin Braamhorst  is kunsthistoricus, docent en auteur van o.a. het Ikonen Lexicon (2004) en Het poppenhuis van Petronella Oortman (2014). Ze is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Karin heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Zij geeft inspirerende lezingen en cursussen voor een zeer uiteenlopend publiek: zowel vakgenoten als leken zitten bij haar verhalen op het puntje van hun stoel.  Zij is in staat  haar toehoorders te enthousiasmeren en te ontroeren. Door haar persoonlijke stijl weet zij haar publiek te betrekken bij de verhalen die ze vertelt.


Ik heb belangstelling:

Naam: 
E-mail 
Bericht