Lezing Hollandsche Landschappen

Lezing over Hollandsche Landschappen door kunsthistorica Karin Braamhorst
vrijdagavond 13 november 2015 20:00

De Hollander bestaat niet, maar het Hollandse landschap wel.

Groen polderland met koeien, sloten, boerderijen en windmolens, eindeloze vergezichten, kleurrijke bollenvelden en weidse rivier- en duinlandschappen: het Hollandse landschap.

Deze lezing toont dat het ogenschijnlijk simpele, vlakke Hollandse polderen rivierenlandschap een ongelooflijke variëteit aan interpretaties heeft opgeleverd. Diverse stromingen uit de Nederlandse beeldende kunst vanaf 1850 komen aan bod: van de Haagse school tot het expressionisme. Daarnaast is er aandacht voor fotografie en film. Het gaat hier over het vlakke land dat, zoals Brel zong, kan kraken en juichen.

‘Men kan uit de natuur verschillende keuzen doen’, schreef de schilder P.J.C. Gabriel (1828-1903). Daarmee vatte hij in één zin waar de lezing Zo Hollands om draait: wat doen kunstenaars eigenlijk, als zij iets ‘naar de natuur’ maken?

Deze bijzondere lezing is op vrijdagavond 13 november van 20:00 tot 22:00 in het atelier aan de zeedijk 7 in Ferwert. Inloop vanaf 19:30.
Kosten zijn € 12,00 inclusief  koffie en thee.

www.Karin Braamhorst

Over Karin Braamhorst

Karin Braamhorst  is kunsthistoricus, docent en auteur van o.a. het Ikonen Lexicon (2004) en Het poppenhuis van Petronella Oortman (2014). Ze is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Karin heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Zij geeft inspirerende lezingen en cursussen voor een zeer uiteenlopend publiek: zowel vakgenoten als leken zitten bij haar verhalen op het puntje van hun stoel.  Zij is in staat  haar toehoorders te enthousiasmeren en te ontroeren. Door haar persoonlijke stijl weet zij haar publiek te betrekken bij de verhalen die ze vertelt.


Ik heb belangstelling:

Naam: 
E-mail 
Bericht