Lezing Jeroen Bosch- Duivelskunstenaar

Lezing over Jeroen Bosch door kunsthistorica Karin Braamhorst
vrijdagavond 13 mei 2016 20:00

Spring in een vliegtuig en ga erheen, zeggen de internationale media over de Jeroen Bosch tentoonstelling. Nog voordat de tentoonstelling in Den Bosch geopend was waren er al 100.000 kaartjes verkocht.

De vijfhonderdste sterfdag van Jeroen Bosch is een goede reden om deze belangrijke tentoonstelling te bezoeken. Karin Braamhorst laat u kennis maken met deze duivelskunstenaar. Wat ging er om in het hoofd van Jeroen Bosch? Zijn werk lijkt wel buitenaards: we krijgen een kijkje in de hemel en in de hel. Op een echte Jeroen Bosch zijn onvoorstelbare details te ontdekken: ze staan vol met mensen en dieren zoals je nog nooit hebt gezien. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Karin Braamhorst laat u met uw neus op de schilderijen staan – we komen zo dichtbij dat we ieder detail kunnen zien.

Na deze lezing weet u niet alleen waar u op moet letten als u de tentoonstelling bezoekt maar ook wat de visioenen en vreemde wezens te betekenen hebben.


Kosten zijn € 12,00 inclusief  koffie en thee.
13 mei van 20:00 tot 22:00 (inloop vanaf 19:30)

www.Karin Braamhorst

Over Karin Braamhorst

Karin Braamhorst  is kunsthistoricus, docent en auteur van o.a. het Ikonen Lexicon (2004) en Het poppenhuis van Petronella Oortman (2014). Ze is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Karin heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Zij geeft inspirerende lezingen en cursussen voor een zeer uiteenlopend publiek: zowel vakgenoten als leken zitten bij haar verhalen op het puntje van hun stoel.  Zij is in staat  haar toehoorders te enthousiasmeren en te ontroeren. Door haar persoonlijke stijl weet zij haar publiek te betrekken bij de verhalen die ze vertelt.


Ik heb belangstelling:

Naam: 
E-mail 
Bericht