Lezing Alma Tadema

Lezing over Sir Lawrence Alma Tadema door kunsthistorica Karin Braamhorst
vrijdagavond 4 november 2016 om 20:00

Vanaf 1 oktober 2016 presenteert het Fries Museum de grootste tentoonstelling uit zijn geschiedenis:
Alma-Tadema- klassieke verleiding

Alma Tadema werd beroemd met zijn historische afbeeldingen van het luxe en decadente leven in het Romeinse Rijk, met smachtende figuren in prachtige marmeren interieurs, afgebeeld. Hij deed altijd uitputtend onderzoek naar zijn onderwerpen en had een grote kennis van de oudheid. Het beeldschone beeld dat hij schetst van de klassieke oudheid beïnvloedt ook vandaag de dag nog de makers van films als Gladiator en Ben Hur.
Tijdens zijn leven werd hij mateloos bewonderd maar na zijn dood decennia lang volledig genegeerd. Het opkomende modernisme ontnam zijn werk alle ruimte. Tegenwoordig worden er astronomische bedragen neergelegd voor zijn schilderijen. Dit najaar komen uit de hele wereld topschilderijen naar Leeuwarden.
Reden voor een sprankelende lezing over de herontdekking van dit grote Friese talent.

€ 15,00 pp. inclusief  koffie en thee
4 novembervan 20:00 tot 22:00 (inloop vanaf 19:30)

 KarinBraamhorst  www.Karin Braamhorst

Karin Braamhorst  is kunsthistoricus, docent en auteur van o.a. het Ikonen Lexicon (2004) en Het poppenhuis van Petronella Oortman (2014). Ze is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Karin heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Zij geeft inspirerende lezingen en cursussen voor een zeer uiteenlopend publiek: zowel vakgenoten als leken zitten bij haar verhalen op het puntje van hun stoel.  Zij is in staat  haar toehoorders te enthousiasmeren en te ontroeren. Door haar persoonlijke stijl weet zij haar publiek te betrekken bij de verhalen die ze vertelt.


Ik heb belangstelling:

Naam: 
E-mail 
Bericht