Toneelkunsten

Theatertraining, Acrobaat van de ziel

In deze theatertraining leer je de kunst van het acteren.
Deze cursus biedt een kennismaking met een unieke manier van theater maken.

Dat wil zeggen dat je je lichaam en stem als instrumenten leert stemmen en bespelen en hoe je je als speler verhoudt tot de ruimte, je medespelers en het podium.
Aan bod komen:
Improvisatie, stemtraining, solospel, samenspel, ritmes, tekstinterpretatie, spelspanning- en ontspanning, verbeeldingskracht, fantasie en spelplezier.

Wil je je toneelspel meer kwaliteit geven of heb je gewoon zin om te spelen, meld je dan aan.
Ervaring met acteren is niet nodig.

De cursus wordt gegeven door regisseuse Akke Brouwer. Zij is afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en heeft een ruime ervaring in het werken met groepen op het gebied van podium kunsten.

Donderdagavond van 19:30 tot 22:00
16 februari 2017
2, 9, 16, 23,30 maart 2017
6 en 13 april 2017

Locatie:Atelier JoutaDoet Zeedijk 7 Ferwert
Kosten € 150,00 per persoon

 

 

Akke Brouwer  portret akke

Akke Brouwer (Dokkum 1949) is dichter, performer en regisseur.
Zij studeerde in 1979 af aan de Toneelacademie Maastricht en heeft een ruime ervaring in het werken met groepen op het gebied van podiumkunsten en de literatuur. Akke was werkzaam als trainingsacteur, theaterdocent en regisseur. Van 2006-2008 was zij stadsdichter van Dokkum en in 2015 won zij de Rely Jorritsma Priis voor Friestalige poëzie. In samenwerking met diverse musici geeft zij poëzieperformances. Er staan 4 dichtbundels op haar naam. Sinds 2013 runt zij haar eigen bedrijf 'It Hûs fan de Dichter' podium voor Poëzie, Kunst en Bezinning in Hantum. Elke maand worden hier poëzievoordrachten, concerten en lezingen georganiseerd.

 


Ik heb belangstelling:

Naam: 
E-mail 
Bericht