Toneelkunsten

'Kunst van het vertellen'

Drieluik workshop 'kunst van het vertellen' onder de bezielende leiding van Akke Brouwer (dichter, performer, regisseur)
3 x zaterdagmiddag 1, 15 en 22 oktober 2016

In deze workshop leren we op boeiende wijze een verhaal te vertellen.

Met oefeningen, tips en een schat aan ervaring biedt Akke Brouwer je, vanuit haar theater achtergrond, handreikingen om een verhaal neer te zetten zoals jij graag wilt dat het overkomt.
Er wordt gewerkt met o.a. verbeeldingskracht, ruimtegebruik, muzikaliteit, verstaanbaarheid en inlevingsvermogen. Je leert hoe een verhaal is opgebouwd, hoe het verhaal in de ruimte klinkt, en hoe stem en lichaamstaal het verhaal tot leven brengen. Ook besteden we aandacht aan de doelgroep waar het verhaal aan verteld wordt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: in de klas, in een lezing, op verjaardagen, bij rondleidingen, of kunstzinnig op een podium.

Zaterdagmiddag 1, 15 en 22 oktober van 13:30 tot 17:00
€ 90,00 per persoon inclusief koffie/thee
Locatie:Atelier JoutaDoet Zeedijk 7 Ferwert

Akke Brouwer  portret akke

Akke Brouwer (Dokkum 1949) is dichter, performer en regisseur.
Zij studeerde in 1979 af aan de Toneelacademie Maastricht en heeft een ruime ervaring in het werken met groepen op het gebied van podiumkunsten en de literatuur. Akke was werkzaam als trainingsacteur, theaterdocent en regisseur. Van 2006-2008 was zij stadsdichter van Dokkum en in 2015 won zij de Rely Jorritsma Priis voor Friestalige poëzie. In samenwerking met diverse musici geeft zij poëzieperformances. Er staan 4 dichtbundels op haar naam. Sinds 2013 runt zij haar eigen bedrijf 'It Hûs fan de Dichter' podium voor Poëzie, Kunst en Bezinning in Hantum. Elke maand worden hier poëzievoordrachten, concerten en lezingen georganiseerd.

 


Ik heb belangstelling:

Naam: 
E-mail 
Bericht